"The 2017 Vespa Bianco is Chardonnay, Sauvignon Blanc and a small part of Picolit. This pretty wine opens to extra softness, plushness androundness that is due to the exuberant and ripe fruit produced in thisvintage. The core base of fruit used to make this wine feels tight andrich, and there is enough freshness here to give the wine lastingbalance. The red grapes were at more of a disadvantage in this hotvintage, and the wine varieties showed better overall results."
"This has aromas of peaches, dried apples, sea shells, cardamom, grilled nuts and lemon curd. Medium-to full-bodied with a ripe, oily palate.Spicy and fleshy finish. Drink now."
Während 12 Monaten zu 50% in 4000-Liter-Fässern auf der Feinhefeausgebaut.
Eine Cuvée aus Chardonnay und Sauvignon Blanc. Nobles Bouquet, Noten von gelben Äpfeln, Weingartenpfirsich, Mandeln, Bienenwachs, mineralisch untermalt. Am Gaumen dynamisch, delikat cremig, schiefrig, frische Textur, druckvoll und herrlich schmackhaft. Passt bestens zu Fisch oder zu hellem Fleisch.
Als Joe und seine Mutter Lidia Bastianich – er ein erfolgreicher Restaurantbetreiber in New York, sie eine bekannte US-Fernsehköchin und Kochbuchautorin – 1997 in ihrer friaulischen Heimat die Azienda Agricola Bastianich gründeten, erfüllten sie sich ihren Lebenstraum. Von Anfang an war für die beiden klar, keine Kompromisse einzugehen und qualitativ allerbeste Weine herzustellen.