"The 2020 Nit de Nin La Coma d’en Romeu has the elegance, subtleness and perfection of tannins, which are impressive. In 2020, when people lostmost of the crop, they were able to make even more bottles of this wine,1,500 (vs the 1,200 of 2019), because when they saw the risk of mildew,they hired FIVE MORE PEOPLE to work their vineyards. That saved most ofthe crop; overall they lost 25% of their grapes, mostly young vines andCariñena; but in the old vineyards and in Garnacha, they didn't losemuch; and in La Coma d'en Romeu, which is old-vine Garnacha, they gotthe full crop. The grapes ripened to perfection and the tannins aresuper fine, and there is purity, detail and cleanliness in the wine."
100% Garnacha. Frische Feigen, Cassis, Rosen, Jasmin, Bitterorangen, Schwarzteenoten, herrlich mineralisch untermalt. Am Gaumen frisch, gute Balance, kompakt, weiches, reifes Tannin und fantastisch lang anhaltend. Ein Wein zum Verweilen. Ist nur in Kleinstmengen erhältlich.
Ester Nin ist eine der gefragtesten Önologinnen Spaniens. Unter anderem ist sie für den Kultwein Clos Erasmus verantwortlich. Seit 2003 keltert sie nebenbei in Kleinstmengen zusammen mit ihrem Mann Carles nach strengen biodynamischen Richtlinien eigene, fulminante und äusserst charaktervolle Priorat-Weine.