"Blending 50% Merlot with 50% Blaufränkisch that were partly fermented together, the 2017 Ried Salzberg is quite pure and fresh on the elegantnose that displays ripe and elegant fruit with saline red and dark fruitaromas. Full-bodied, intense and fine on the palate, with goodfreshness, fine tannins and even purity, this is an elegant, refined andcomplex red wine blend with mineral tension and lingering salinity. Thiscomes from limestone sediment soils in Gols and was aged in 500-literbarrels (20% to 30% of which were new) for 30 months. Gernot Heinrichconsiders this to be the best Salzberg he has ever produced. Tasted atthe domain in June 2020."
Salzberg ist eine der ältesten und besten Hanglagen in Gols mit Südwest-Ausrichtung. 50% Merlot, 50% Blaufränkisch. Ein kräftiger, druckvoller, aber samtiger und sehr eleganter Wein. Viel dunkelbeerige Frucharomen, Breitschultrigkeit, viel Spannung und Konzentration. Hervorragend.
Gernot Heinrich gehört wahrscheinlich zu den talentiertesten Rotwein-Önologen der internationalen Weinwelt. Mit Innovation und Tradition sowie modernster Kellertechnik und den heimischen Rebsorten an besten Lagen erzeugt Gernot Gewächse, die äusserst charaktervoll sind. Die Rebberge bewirtschaftet er seit 2006 biodynamisch.