"I also tasted the slightly riper 2017 Finca Valdepoleo, a more powerful expression of the vineyard when tasted next to the 2016, without thefinesse of it. This is juicy and round, powerful, with abundant tanninsand the chalky texture of the limestone soils, with elegance. It's youngbut approachable, with good balance and with stuffing to develop, amodern version of the 2015 with a little more power. 56,000 bottlesproduced. It will be released in April 2020."
"Tight and focused red. Blackberry, tar, black-cherry and cedar with some chocolate powder. It’s full-bodied with creamy, polished tanninsand a long, intense finish. Very tight and polished. Needs time to open.Drink after 2023."
Die Tempranillo-Reben für den Valdepoleo wurden 1973 angepflanzt und befinden sich auf rund 630 Metern Höhe. Eindrucksvolles Bouquet, dunkle Kirschen, Pflaumen, Tabak, Torf, Schwarzteenoten. Am Gaumen gebündelt, saftig, feine, seidene Textur, bestens eingebettete Tannine, kompakt und mit einem saftigen Finish. Sehr gelungen.
Besitzer von Bodegas Pujanza ist Carlos San Pedro und stammt aus einer traditionsreichen Winzerfamilie. 1998 konnte er seine eigene Bodega gründen.Von Anfang an war für ihn klar, dass seine Weine primär im Rebberg entstehen sollen. So bewirtschaftet er seine inzwischen 40 Hektaren naturnah und verzichtet auf jeglichen Einsatz von Herbiziden. Carlos Riojas sind beeindruckend komplex und strahlen eine fruchtbetonte Noblesse aus.