"From the driest site of the domaine, fermented with about 80% whole clusters (Swiss clones) and aged in one new, two one-year and one olderBurgundian pièce for one year, the dark ruby-colored 2020 OberhofHaghalde opens with a deep, intense and rich, darker-toned and spicierbouquet of ripe black cherries, dark berries, toasty oak and fine chalkyaromas. Full-bodied yet fresh and vital on the silky, elegantly texturedpalate, with nervy CO2 acidity and coconut chocolate flavors on themid-palate, this is a lush and powerful, even warming Pinot Noir withlemon freshness and firm, yet still drying, mealy tannins that mainlycome from the new oak barrel. The wine should integrate its structuralcomponents better with bottle age. Similar in weight and ripenesscompared to the Auf der Mauer, the Haghalde reveals more finesse andfreshness but is pretty caged at this stage. 1,021 bottles made. 14%stated alcohol. Diam cork. Tasted in February 2023."
In der Nase intensiv, komplex, mit Aromen von Weichsel-Kirschen, Walderdbeeren, Pflaumen, Veilchen und Gewürzen. Am Gaumen bietet dieser Wein alles, was ein Pinot Noir-Liebhaber sucht: Er ist seidig und elegant mit einer perfekten Balance zwischen vollmundig und straff, mineralisch und mit delikater Frucht.
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CHF 49.00
75 cl
CHF 65.35/Liter
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Der sympathische Tom Litwan hat ursprünglich sein Handwerk bei der Domaine des Balisiers in Genf gelernt. Seit 2006 keltert er seine eigenen, biologischen Weine in Oberhof. Die Produktion ist nach wie vor sehr gering und seine Weine beeindrucken durch einen einzigartigen, dynamischen und äusserst finessenreichen, burgundischen Stil.