"The Giodo 2019 La Quinta is a pure expression of Sangiovese that sees less aging time compared to a Brunello (although the fruit is basicallythe same). The wine gives us a fascinating window onto a grape and aterritory presented without all the extra bells and whistles required bythe top-tier appellation of Montalcino. La Quinta gives us freshness andbrightness with lots of dried cherry, redcurrant, mild spice and freshacidity. There is a fun hint of dried mint and pressed violets on theclose. A wine like this makes me very excited to taste the 2019Brunellos when they are ready."
"This is rich and perfumed on the nose with sweet-berry, rose-hip and sandalwood character. Full-bodied with a round, juicy palate of lots ofripe-berry and cedar undertones. Succulent and tangy at the end. Veryenticing now. but will be even better in 2023."
Der La Quinta ist ein Sangiovese in seiner reinsten Form. Ein Bouquet aus Kirschen, Himbeeren, Erdbeeren, Johannisbeeren, milden Gewürzen, getrockneter Pfefferminze und Veilchen. Im Gaumen frisch, saftig, mit geschmeidigem Tannin und einem würzigen Abgang. Sehr gut zu Ossobuco.
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75 cl
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Das Weingut Podere Giodo befindet sich im Herzen des Montalcino. 2002 gründete es der Star-Önologe Carlo Ferrini. Heute führt er es mit seiner Tochter Bianca und ihrem Mann. Carlos Ziel war es, Weine zu produzieren, die modern, aber dennoch traditionell sind. Die beiden Rotweine von Giodo sind bekannt für ihre Finesse, Eleganz und eine unverwechselbare Kirschen-Note. Carlo Ferrini besitzt zudem noch das kleine Boutique-Weingut «Albarelli di Giodo» am sizilianischen Etna, bestehend aus nur acht kleinen Parzellen. Diese Rebberge sind mit sehr alten, wurzelechten Carricante- und Nerello Mascalese-Reben bepflanzt.