"The Brancaia 2019 Ilatraia is an organic blend of 40% Petit Verdot, 40% Cabernet Sauvignon and 20% Cabernet Franc aged in French barrique for 18months, half of which is new oak. This is a generous and deeply layeredexpression with dark fruit, baker's chocolate and elegant spice. Itasted this wine next to the 2018 vintage, which clearly showed morebalance given that extra year of aging. Based on that observation, Isuggest an extended drinking window for this wine. The 2019 shows lotsof primary fruit brightness and concentration. Production is 40,000bottles."
"This has aromas of blackberries, blackcurrants, black olives, cedar,dark chocolate, praline, salted almonds and spearmint. Some gun metalandgraphite, too. Creamy and caressing, with velvety tannins and afullbody. Delicious salted-chocolate notes. So much power andconcentration,yet it remains elegant. Long. Drink from 2023."
18 Monate, 1/2 in neuen Barriques, 1/2 in gebrauchten
Hinweis
Enthält Sulfite
Eine Cuvée mit 40% Petit Verdot, 40% Cabernet Sauvignon und 20% Cabernet Franc. In der Nase zeigt sich dieser Wein zugänglich und vielschichtig, mit Aromen von Brombeeren, Cassis, Pflaumen, schwarzen Oliven, Graphit, schwarzer Schokolade und etwas Zedernholz. Im Gaumen strukturiert, komplex, mit gut integriertem Tannin, mit Noten von dunklen Kirschen, schwarzen Johannisbeeren, Brombeeren, Zwetschgen, wieder Schokolade, Gewürzen und Zedernholz. Passt sehr gut zu Roastbeef.
Brancaia liegt mitten im Herzen der Region Chianti Classico mit den beiden Weingütern Brancaia und Poppi. Gegründet wurde Brancaia 1981 von den Besitzern Brigitte und Bruno Widmer. Inzwischen werden die beiden Domainen von Tochter Barbara Widmer geführt und gehören längst zu den Vorzeigeunternehmen der Toskana. Ihr Top-Wein IL BLU ist unter den Spitzenweinen Italiens nicht mehr wegzudenken und gilt heute bereits als Klassiker.