"The 2018 Barolo Cannubi is dark and saturated in color, offering a slightly warmer and riper taste profile that is a consequence of thethinner soils of this famous growing site. You get a lot of extramaterial in this wine, whether it be aromas or mouthfeel texture, andthe main themes focus on dark berries, crushed limestone, spice, incenseand red rose potpourri. Production is 4,500 bottles."
"Really tight on the nose now, with hints of leafy red berries, deep minerals and sous-bois notes. Full-bodied, but very closed and intense,with everything lurking under the surface, from the spicy red-berries tothe fine, dense and lightly firm tannins. Incredibly compact, in fact.But refined and evenly balanced, too, just waiting to blossom. Give ittime to do so. A pleasure to taste now, though. Try from 2024."
Herrliche Aromen von Heidelbeeren, Brombeeren, Walderdbeeren, Tabak, Rosen, etwas Eukalyptus, Süssholz und leicht mineralisch im Hintergrund. Am Gaumen fantastisch dicht, vielschichtig, lebendig, elegant, strukturiert und wunderschön nachhaltig.
Was der sympathische Unternehmer Amabile Drocco innerhalb weniger Jahre in Barolo hingezaubert hat, ist schlicht umwerfend. Die Kellerei Adelaide ist unterhalb des Dorfes Barolo wunderbar in die hügelige Landschaft eingebettet, top modern, zweckmässig und bis ins kleinste Detail durchdacht. Unterstützt wird Amabile durch ein motiviertes Team, das wie er keine Kompromisse eingeht und keinen Aufwand scheut.