"Made with a blend of fruit from four vineyard sites in La Morra and Serralunga d'Alba, the Cascina Adelaide 2018 Barolo 4 Vigne is the mostaccessible of these various Barolos. It reveals an upfront bouquet withwild rose, cassis, blue flower and crushed aniseed. The wine is ampleand generous in terms of mouthfeel, with good volume that wraps softlyoverly the palate. Generally speaking, this vintage is a little moresubdued compared to recent past releases. Some 15,000 bottles weremade."
"Savory, minerally nose with ripe red berries that come out more on the medium-to full-bodied palate. A light tannin framework helps the fruitto push through. Attractive Barolo with some good substance. Drink orhold."
Die Trauben stammen aus vier verschiedenen Cru-Lagen rund um Barolo. In der Nase Aromen von Cassis, Waldbeeren, Pflaumen, Rosenblüten, Anis und etwas Tabak. Im Gaumen saftiger Auftakt, strukturiert, komplex und mineralisch untermalt. Ein erstklassiger, lagerfähiger Barolo. Vorab dekantieren.
Was der sympathische Unternehmer Amabile Drocco innerhalb weniger Jahre in Barolo hingezaubert hat, ist schlicht umwerfend. Die Kellerei Adelaide ist unterhalb des Dorfes Barolo wunderbar in die hügelige Landschaft eingebettet, top modern, zweckmässig und bis ins kleinste Detail durchdacht. Unterstützt wird Amabile durch ein motiviertes Team, das wie er keine Kompromisse eingeht und keinen Aufwand scheut.