As opposed to the Piere that is aged in steel, this wine sees 10 months of lees aging in French oak. The Vie di Romans 2018 Friuli IsonzoSauvignon Blanc Vieris reveals ripe peach aromas and more flavors fromthe orchard with apple, pear and tropical notes at the back. As the wineexpands to fill the confines of the glass, it peels back with orangepeel and candied fruit. Dig a little deeper and you get warm notes ofpastry crust and cream custard, with some of the salty mineral youshould always expect from these unique Friuli sedimentary soils.
An aromatic, medium-to full-bodied white with aromas of lemon, grapefruit zest and hazelnut. Complex beeswax and hay notes, alongsidestones and nettles. Good acidity and texture and wonderful depth on thefinish. Drink or hold.
10 Monate auf der Hefe in französischen Eichenfässer gereift.
Hinweis
Enthält Sulfite
Packendes, strahlendes Bouquet, Stachelbeeren, weisser Cassis, Zitrusnoten, mineralisch untermalt. Am Gaumen vielschichtig, druckvoll, frische Balance und mit einem unendlich lang anhaltenden, feinaromatischen Finale. Für James Suckling gehört dieser Sauvignon Blanc zu den besten Weissweinen Italiens.
Die Familie Gallo ist seit über 100 Jahren eng mit dem Rebbau verbunden. Der heutige Weinkeller hat Gianfranco Gallo 1989 erbaut. In den letzten 30 Jahren war es ebenfalls Gianfranco, der die Qualitäten der Weissweine stetig verfeinerte und perfektionierte. Zu Recht gehören seine Weine mittlerweile zu den besten Italiens.
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