The red 2015 Rivas de Tereso will be the last vintage with that name (the name of the village where the majority of vineyards are located).It will be called Camino de Santa Cruz from the 2016 vintage onward.This was the first vineyard-designated wine, from very shallow soils athigh altitude. It fermented in amphorae to preserve freshness and thenaged in 500-liter oak barrels for one year. There is good ripeness offruit with an earthy and mineral touch plus aromas of herbs and wildflowers, a medium-bodied palate with dusty, chalky tannins and a verytasty finish.
Assertive and convincing style with black fruit aromas and flavors in a very slick, layered and flavoursome palate. Very impressive balance anddepth. Long, smooth tannins with peppery edges. Powerful and delicious.Best from 2020.
Bevor sich die junge Önologin Sandra Bravo Marin entschloss, in ihrer Heimat ihren eigenen Wein zu keltern, hat sie Erfahrungen rund um den Erdball gesammelt – unter anderem auch bei unserem Priorat-Produzenten Alfredo Arribas. Sandra suchte darauf hin gezielt kühle Lagen und fand auf 650 Metern über Meer einige der höchstgelegenen RebParzellen im Rioja. Die Kühle und die Frische sind das grösste Geschenk, ist Sandra überzeugt. Ihre Riojas sind herrlich frisch, klar, fruchtig und strahlen eine überwältigende Noblesse aus.