I already tasted and reviewed the 2017 Jenins Pinot Noir Sélection Barrique a year ago (see my previous note that includes informationabout origin and the making of the wine), so this is an update. Theruby-garnet colored red offers a delicate and fragrant bouquet of ripe,lush red fruits and seems to be warmer than the 2018 Eichholz, also withmore sweet chocolate flavors. Lush and sweet on the palate, this is agenerous and silky-textured Pinot with fine tannins, remarkablefreshness and a long, intense finish. While the Eichholz is tart andfleshy, this is more of a smooth, round and powerful Pinot withsweetness and oaky tannin structure that serves a certain style morethan the purity of fruit and terroir. I's just a matter of taste.Bottled with 13% alcohol. Tasted in Zurich in December 2019.
Von ausgesuchten Lagen werden nur die besten Trauben verwendet. Facettenreiche würzig-fruchtige Nase, schwarzer Pfeffer, Cassis und Kirschennoten. Am Gaumen bestens eingebundene Holzaromen, kompakt, filigran und doch druckvoll mit einer hervorragenden Tanninstruktur. Top-Niveau.
Auf Lager
CHF 21.50
37,5 cl
CHF 57.35/Liter
N Dieser Artikel ist ein Netto-Artikel und wird bei der Rabattberechnung nicht berücksichtigt.
Seit ihrer Kindheit ist Annatina Pelizzatti mit der Bündner Weinkultur verbunden.Wie schon viele Generationen zuvor wollte auch sie den drei Hektaren umfassenden Familienbetrieb weiterführen.Tradition, Wissen und die Technik der heutigen Zeit miteinander zu verbinden, war für sie die grosse Herausforderung - heute unterstützt sie ihre Tochter Laura. Die Weine von Annatina widerspiegeln aufs Schönste ihre Begeisterung für die heimischen Gewächse.