"The last time I tasted the 2018 Nit de Nin Mas d’en Caçador it was not ready because it took 26 months to finish fermenting! It never stopped,but it went verrrry slowly. 2018 was a cooler year with good rain, andthey lost 2000 kilos of Cariñena Blanca while waiting for the grapes toripen. This has 14% alcohol and very good ripeness. It has moredeveloped aromas than the 2019 and 2020 that I tasted next to it. It hasvery good aromatic complexity with some notes of brick dust and iron, atouch of earth, grounded stones and a full-bodied palate and some dustytannins. It was a very good vintage, and this wine shows it; it has someausterity, complexity, power and elegance. It was finally bottled inJanuary 2021!"
2004 konnte Ester Nin die Top-Lage Mas d’en Caçador mit 80- bis 100-jährigen Rebstöcken übernehmen. 60% Garnacha und 40% Cariñena. Generöses Bouquet, Brombeeren, Kardamom, Zimt, Veilchen, Tabak, schwarze Schokolade, mineralischer Touch. Am Gaumen fokussiert, straff, frisch, kompakt, überaus raffiniert, elegant und mit feinsten Tanninen. Fantastisch. Vorab dekantieren.
Ester Nin ist eine der gefragtesten Önologinnen Spaniens. Unter anderem ist sie für den Kultwein Clos Erasmus verantwortlich. Seit 2003 keltert sie nebenbei in Kleinstmengen zusammen mit ihrem Mann Carles nach strengen biodynamischen Richtlinien eigene, fulminante und äusserst charaktervolle Priorat-Weine.