" The 2019 Sicilia Mille e Una Notte is a blend of Nero d'Avola, Petit Verdot, Syrah and other complementary grapes. Tasted quite young, thiswine needs more age and certainly another year or two in bottle. The oakspice needs more time to melt into the beautiful dark fruit supplied inthis classic vintage. The bouquet peels back to reveal black cherry,spice and baking chocolate. The concentration is medium rich, and itstexture is velvety."
"Attractive red and darker berry character with dark licorice, aged citrus peel and moist earth. Full and complex with firm tannins framingthe dark and blue fruit. It has a chalky, mineral backbone that addsstructure and length, leading to a deep and long finish. Drink or hold."
In der Nase expressiv, vielschichtig, mit Noten von Pflaumen, Cassis, Kirschen, Heidelbeeren, Lakritze, Pfefferminze und süsslichen Röstaromen. Im Gaumen komplex, dicht, mit schönem Tannin und Aromen von dunklen Beeren, Kirschen, wiederum Lakritze und Gewürznelken.
Als Markenzeichen Siziliens von internationalem Format beschreibt der italienische Weinführer Gambero Rosso das historische Familiengut Donnafugata. Dazu beigetragen hat sicher das enorme Engagement des Besitzers Giacomo Rallo. Hinzu kommt, dass Giacomo schon früh auf die heimischen Sorten Nero d’Avola, Catarratto, Ansonica, Grillo und Zibibbo gesetzt hat. Mit enorm viel Fingerspitzengefühl produziert die Familie absolute Weltklasse-Weine.