"The 2014 Julian Reynolds Grande Reserva is a blend of 80% AlicanteBouschet, with 10% each of Syrah and Cabernet Sauvignon, all aged for18months in new French oak vats. It comes in at 13.7% alcohol. This isthepoint in the red lineup this year where we acquire a little morefleshand sweeter, riper fruit, but this still emphasizes its freshnessandelegance most of all. Caressing and sensual thanks to thevelvetytexture, this adds fine flavor supported by that underlyingfreshness.There's a bit of tannic pop still on the finish, but this cancertainlybe drunk now. It will last at least through the rest of thedecade,maybe more. This is a fine performance in a tough year. Therewere 14,000 bottles produced, plus some magnums"
In der Nase offen und intensiv, mit Noten von Zwetschgen, Cassis, schwarzen Kirschen, Waldbeeren, Tabak, dunkler Schokolade und etwas schwarzem Pfeffer. Im Gaumen fruchtig, saftig, strukturiert, mit reifem Tannin und viel dunkler Frucht und im Abgang wiederum schwarzer Pfeffer.
Seit 1850 keltert die Familie Reynolds, die vor knapp 200 Jahren aus England emigrierte, im Alentejo Wein. Ihre wichtigste Rebsorte ist Alicante Bouschet, die sie sehr geschickt mit anderen Sorten assembliert. Ihre Weine sind wunderschön fundiert, ausbalanciert und erstaunlich langlebig.