"The 2013 Julian Reynolds Grande Reserva is a blend of 50% Alicante Bouschet, 40% Syrah and the rest Cabernet Sauvignon, all aged for 18months in new French oak. It comes in at 13.9% alcohol. Lovely, thisunderstated Grande Reserva is almost silky in texture while it shows offits exceptional mid-palate finesse. Graceful but full of flavor andimpossible to resist, this is a fruit-forward Grande Reserva that isbeautifully balanced. The late release ensures that it is expressive,and the fruit is developed. The tannins at this stage of its life areripe and not of great consequence, so you can drink this easily rightnow. The finish is not particularly firm. In fact, I'd say it is readyand more or less at peak, so don't hesitate to drink this up in the nextfew years. There were 14,000 bottles and some magnums produced."
In der Nase offen und intensiv mit Noten von Pflaumen, Brombeeren, Cassis, Heidelbeeren, etwas Tabak und Pfeffer. Im Gaumen fruchtig, mit feinem Tannin und Aromen von Zwetschgen, schwarzen Johannisbeeren, wiederum Brombeeren, dunkle Kirschen und Tabak. Passt sehr gut zu Roastbeef oder zu Chorizo.
Seit 1850 keltert die Familie Reynolds, die vor knapp 200 Jahren aus England emigrierte, im Alentejo Wein. Ihre wichtigste Rebsorte ist Alicante Bouschet, die sie sehr geschickt mit anderen Sorten assembliert. Ihre Weine sind wunderschön fundiert, ausbalanciert und erstaunlich langlebig.