"Both wines from 2018 showed very fresh and young, younger than you'd have anticipated. The 2018 El Terroir follows the path of previousvintages and is a Garnacha selection of their organic and biodynamicallyfarmed plots (but not certified), fermented with indigenous yeasts andmatured in barrel for 18 months. It's clean and aromatic and has herbalfreshness, a certain leafiness that even makes me think of Mencía. Theoak is neatly integrated and folded into the wine, which comes throughas balanced and elegant, with a Mediterranean twist that ischaracteristic from San Martín. It has a medium to full-bodied palatewith very fine, chalky tannins. 24,000 bottles produced. It was bottledin October 2022."
In der Nase vielschichtig, mit Aromen von Pflaumen, Kirschen, Heidelbeeren, Vanille und rotem Pfeffer. Im Gaumen saftiger Extrakt, samtenes Tannin, frisch, komplex, mit Noten von dunklen Beeren, Zwetschgen, roten Blüten, wiederum Vanille und etwas Lakritze. Ein toller Weinwert.
Eine sympathische Boutique-Kellerei, gegründet von den beiden Garnacha-Liebhabern Elisa Úcar und Enrique Basarte. In aufwändiger Kleinarbeit haben die beiden Gründer über Jahre hinweg verschiedene Parzellen mit sehr alten Garnacha Rebbeständen zusammengekauft. Inzwischen verfügt Domaines Lupier über 27 Parzellen, verteilt auf 17 Hektaren. Das Weingut wurde 2022 von Raúl Pérez übernommen, welcher es mit der gleichen Hingabe weiterführt. Aus den sehr alten Reben werden zwei äusserst filigrane, kühle Garnachas gekeltert.<br/><br/><br/>