"The very young red 2021 Bozeto de Exopto mixes Tempranillo from Ábalos and Mediterranean Garnacha from Alfaro (with 10% Graciano), and it seemsvery balanced, with good ripeness (14.5%), showing the Garnacha and themore austere Graciano with nice fruit and freshness. It's serious andhas complexity and depth beyond its price point. It matured in acombination of concrete and oak containers for some six months.Excellent value in one of the finest vintages for this wine. 70,000bottles produced. It was bottled in April 2022."
" Spicy nose with some black beans, cherry compote and grilled Mediterranean herbs and spice. Fleshy and supple, with lovely cherry-piecharacter on the palate, rounded by fresh, juicy tannins. Not a lot ofdepth here, but it’s vibrant and lively. A blend of garnacha,tempranillo and graciano. Drink now."
die Trauben reifen separat für je 6 Monate in Betontanks, in Barriquesund in grossen Eichenfässern
Hinweis
Enthält Sulfite
Fruchtbetontes Bouquet, Johannisbeeren, Kirschen, Hibiskus, Zedernholz und Grafit. Im Gaumen saftig, gute Fülle, ausbalanciert und frisch. Ein herrlicher Alltagswein.
Der sympathische Quereinsteiger Tom Puyaubert stammt aus Bordeaux und kam ursprünglich für den Vertrieb von französischen Barriques nach Spanien. Beim täglichen Kontakt mit den besten Önologen des Landes packte ihn die Faszination für Wein und speziell für die Region Rioja. 2003 gründete er seine eigene<(>,<)> kleine Bodegas in Laguardia. Seine Riojas sind herrlich frisch, saftig und wunderbar unkonventionell.